Menestyksen salaisuus vuonna 2022

  1. Menestyksen salaisuus vuonna 2022 Inhouse Group 11:47

Tästä voit kuunnella koko artikkelin podcastina. Myynti ei ole kirosana -podcastin kaikki jaksot löydät myös Spotifyista.

Tämä on Myynti ei ole kirosana -blogi. 

Tänään puhumme sisäisen puheen merkityksestä matkalla menestykseen. 

Ensimmäisenä mieleeni tulee Tony Robbinsin sanat: Kommunikaation laatu on yhtä kuin elämän laatu. 

Tony tarkoittaa kommunikoinnilla keskustelua muiden ihmisten kanssa, mutta ensisijaisesti hän tarkoittaa sisäistä puhetta itsemme kanssa. 

Puhummeko itsellemme kauniisti, kannustavasti ja armollisesti vai tuhoisasti, tuomitsevasti ja katkerasti? 

Meistä jokaisella on toivottavasti kokemuksia myös positiivisesta sisäisestä äänestä. 

Valitettavasti uskon, että olemme kokeneet myös negatiivisen puolen. 

Ehkä molemmille on paikkansa. 

Minun sisäinen puhe

Vuosi 2017. Syksy.

Olin saanut potkut työpaikasta ja eronnut parisuhteesta. Kaveri- ja perhesuhteissa oli ongelmia.

Elämäntapani olivat tuohon aikaan kaukana terveellisestä. Söin ja join roskaa. Iltaisin pelailin pokeria ja yöt katselin NHL:ää. Päivät nukuin. Sisäinen puheeni oli tuohon aikaan enimmäkseen negatiivista.

Puhuin itselleni sellaisia asioita kuin: “Susta ei oo mihinkään, susta ei oo mitään hyötyä kenellekään, olis parempi, jos sinua ei olisi, ystäväsi eivät ole ystäviäsi, naiset vihaavat sinua, perheesi häpeää sinua, tulet olemaan aina yksin, sulla ei oo mitään.”

Voitte kuvitella, millaista elämäni oli. Päivieni suurin onnistumiseni oli se, etten hypännyt neljännessä kerroksessa sijaitsevan asuntoni parvekkeelta. Mietin, onko mitään syytä jatkaa elämää.

Ehkä tuosta sisäisestä negatiivisesta puheesta oli kuitenkin lopulta minulle hyötyä. Kun mietin itseni tappamista, ajattelin, että “sun täytyy kuolla”. Samalla oivalsin jotain.

Sen version, joka olin silloin, SEN version minusta täytyykin kuolla. En halunnut olla sellainen, joka olin.

Minun ei tarvinnutkaan tappaa itseäni sanan varsinaisessa merkityksessä fyysisessä maailmassa, vaan itsemurha oli minulle metafora.

Tapoin sen Panun, joka puhui itselleen rumasti. Ajattelin, että entinen minä on nyt kuollut. En osaa tarkasti selittää, miten sen tein, mutta yhtä kaikki – minä tein sen.

On vaikea sanoa jälkikäteen, mikä johti mihinkin, mutta yksi tärkeä kokemus matkalla muutokseen oli minun kohdallani meditointi. Tutustuin termiin ensimmäisen kerran Henkka Hyppösen kirjassa Nautitaan raakana.

Olin niin pohjalla, että olin valmis kokeilemaan mitä tahansa, jotta oloni parantuisi. Matkustin syvälle sisimpääni.

Makasin sohvalla yksin yksiössäni. Tuijotin kattoa ja hengitin.

Näin helmeileviä ja aaltoilevia värejä ja tuntui kuin olisin voinut aistia kaikki maailman tunteet ja lentää ajassa sinne, missä maailma on syntynyt ja samalla olla siellä, minne kaikki lopulta päättyy.

Kirjoitin itselleni muistiinpanoja. Tarkoitukseni oli oppia jotain.

“Elämä tapahtuu nyt. Herää. Panu. Kaikki tapahtuu NYT. Ei ole mennyttä, eikä tulevaa. NYT. Elämä tapahtuu NYT!”.

Seuraavana aamuna luin paperilappusta hymyillen. Totta. Elämä tapahtuu nyt.

Masennukseni johtui enimmäkseen siitä, että olin elänyt menneessä ja tulevassa. Olin unohtanut tämän hetken. Ajattelin, että menneessä on tapahtunut niin kamalia tai hienoja asioita, että tulevaisuus ei voisi olla mitään muuta kuin kärsimystä.

Tosiasiassa tulevaisuus on se, mitä me tässä hetkessä elämme todeksi.

Meditaatio oli yksi merkittävä askel elämässäni. Sen jälkeen tiedostin, että elämä tapahtuu nyt, eikä menneellä tai tulevaisuudella ole muuta merkitystä, kuin se, jonka me sille annamme.

Tästä kesti vielä yli puoli vuotta seuraavaan suureen tapahtumaan elämässäni ja sisäisen puheen kehityksessä.

Kesäkuussa 2018 muutin Amsterdamiin. Usein ihmiset menevät Amsterdamiin viihdyttämään itseään, mutta minä menin sinne kasvamaan ihmisenä. Entinen elämäni oli vankila. Se oli metafora välinpitämättömyydelle sekä tämän hetken ja tulevaisuuden laiminlyömiselle.

Astuin tähän hetkeen. Niin ainakin ajattelin. Elämäni muuttui kertaheitolla. Uskoin, että minusta on melkein mihin vain. Olin hybriksessä. Se vaivaa minua vielä tänäkin päivänä. Uskon itsestäni liikoja.

Toisena päivänä uskon, että minusta tulee salibandyn maajoukkuepelaaja. Seuraavaksi haaveilen päihittäväni maailman parhaat pokerinpelaajat ja voittavani miljoonia euroja. Kuvittelen perustavani satojen miljoonien tai miljardien arvoisen yrityksen.

Unohdan asiat, jotka ovat nyt käsilläni. Keskistyn niin kiivaasti mahtavaan tulevaisuuteeni, että unohdan ottaa askeleet, jotka johtavat menestykseen.

Mitä tämä kertoo sisäisestä puheesta?

Että olenhan minä joissain asioissa onnistunutkin, jos katsotaan ulkoisia merkkejä. Minulla on tyttöystävä, asunto, oma yritys, ystävyyssuhteita ja perhesuhteet sujuvat paljon paremmin nyt joulukuussa 2021, kuin syksyllä 2017.

Silti mikään ulkoinen menestyksen merkki ei ole niin tärkeää, kuin sisäinen puhe.

Voisin tässä kertoa ja kuvailla omaa mahtavaa sisäistä maailmaani vaikka millaisin sanankääntein, mutta mikään vakuuttelu ei tee asiaa todeksi. Vain minä tiedän, mitä minun sisäisessä dialogissa tapahtuu. Vain sinä tiedät, mitä sinun sisällä tapahtuu.

Voin toki kertoa. Puhun nykyisin usein itselleni sellaisia asioita, kuin: “Panu, sä oot hyvä tyyppi. Menneisyydellä ei ole merkitystä. Se, mitä päätät nyt, määrittää sen, joka sinä olet. Sinä voit päättää, mihin suuntaan elämäsi tästä eteenpäin kulkee. Ihan sama, vaikka olet tehnyt virheitä. Ne tapahtuivat siksi, jotta sinä voisit olla nyt se ihminen, joka olet. Valitse vaikea ja kasvattava tie helpon sijaan.”

Mitä Tony Robbins tietää sisäisestä puheesta?

Tony on syntynyt vuonna 1960 Kaliforniassa. Hänen sanojensa mukaan hänen lapsuutensa oli kaaosta ja kurjuutta. Tonyn vanhemmat erosivat, kun tämä oli seitsemänvuotias.

Tony muutti pois kotoa ollessaan seitsemäntoista. Hän ryhtyi markkinoimaan motivaatiovalmentaja Jim Rohnin seminaareja. Myöhemmin Tonysta tuli myös valmentaja. Hän on valmentanut henkilökohtaisesti muun muassa Bill Clintonia, Wayne Gretzkyä ja Serena Williamsia. Tonyn Date With Destiny -valmennuksesta on tehty Netflix-dokumentti I Am Not Your Guru.

Ehkä sisäisen dialogin laadun voi nähdä ihmisestä ulospäin. Hartiat lysyssä, likaissa vaatteissa, suupielet ja katse alaspäin suuntautunut luultavasti puhuu itselleen masentavasti.

Hyväryhtinen mahtipontinen hymyilevä ihminen todennäköisesti keskustelee itsensä kanssa ylentävästi.

Olen oppinut Tony Robbinsilta muun muassa sen, että voimme muuttaa sisäistä puhettamme hetkessä. Meidän ei tarvitse tehdä sen eteen töitä kuukausia tai vuosikausia.

Sisäisen puheen muuttamiseen on olemassa useita keinoja. Ensimmäisenä mieleeni juolahtaa fysiologia.

Usein negatiivista itsekeskustelua harrastava ihminen on hartiat lysyssä, kuten edellä kuvasin. Hän hengittää pinnallisesti.

Miten fysiologiaa voi muuttaa?

Nosta leuka ylös ja avaa rintakehä. Levitä hartiat sivuille. Ei liian taakse, vaan sivuille. Hymyile. Hengitä syvään nenän kautta. Vedä happi mahaan saakka. Pidätä muutama sekunti. Puhalla keuhkot suun kautta tyhjiksi. Ihan tyhjiksi. Hymyile. Just noin. Miltä tuntuu?

Nouse seisomaan. Nosta kädet ilmaan ja sano ääneen: Minä olen xxx ja minä päätän, mihin suuntaan elämäni kulkee seuraavaksi. Minä olen vastuussa teoistani. Sisäinen puheeni tottelee minua. Minä voin muuttua. Minä voin oppia. Minä voin kehittyä. Minä voin nousta seuraavalle tasolle. Hymyile lisää.

Kosketa sormenpäillä lattiaa. Nosta kädet kohti kattoa ja hyppää ilmaan. Toista kymmenen kertaa.

Sisäinen negatiivinen puhe katoaa ja saat uutta virtaa elämään. Yhtäkkiä huomaat puhuvasi itsellesi kannustavaan ja kauniiseen sävyyn. Tekosi vaikuttavat sisäiseen puheeseen ja puheesi vaikuttaa tekoihin. Voit silti aina ottaa ohjat omiin käsiisi ja muuttaa fysiologiaa. Siitä on helppo lähteä liikkeelle.

Pienikin muutos voi olla se ratkaiseva askel oikeaan suuntaan.

Keskustelin kaksi kuukautta sitten Tony Robbinsin valmennuksista omiin opetuksiinsa inspiraatiota ammentaneen valmentajan, Jari Sarasvuon kanssa. Ensimmäinen ohje, jonka Jari antoi minulle oli, että avain kaikkeen hyvinvointiin ja tuloksiin on mielenrauha. Paras keino saavuttaa mielenrauha on meditaatio. Hengittele, Jari sanoi.

Olin unohtanut hengittää. Hengitykseni oli pinnallista ja tiedostamatonta. Yksinkertaisimmat ja toimivimmat asiat on helppo unohtaa. Ne ovat niin helppoja. Älä unohda, koska ne toimivat. Ja jos unohdit, palaa mahdollisimman nopeasti polulle. Voit muuttaa suuntaa minä hetkenä hyvänsä. Vaikka nyt!

Tony Robbins opetti kirjassaan Unlimited Power hengitystekniikan, jota olen harjoittanut nyt parin kuukauden ajan joka aamu. Tonyn mukaan hengittäminen on tärkein taito opetella, jos haluaa parantaa terveyttä ja suorituskykyä. Tekniikka menee näin: 1-4-2.

Hengitä yksi yksikkö sisään ja pidätä neljä. Sitten hengitä kaksi yksikköä ulos. Esimerkiksi hengitä neljän sekunnin ajan sisään, pidätä kuusitoista sekuntia ja puhalla ulos kahdeksan sekunnin ajan.

Jos aloitat jokaisen aamun näin kolmen viikon ajan, lupaan, että elämäsi muuttuu. Terveytesi paranee. Ruoansulatuksesi tehostuu. Nukut sikeämmin. Happimolekyylien määrä verenkierrossa lisääntyy. Olet paremmin läsnä tässä hetkessä. Pystyt keskittymään tarkemmin. Läheisesi ihmettelevät, mitä sinulle on tapahtunut. Olet kuin toinen ihminen. Pystyt suorituksiin ja saavutuksiin, joihin et uskaltanut edes kuvitella pystyväsi. Ja kaikki tämä ilmaiseksi. Maksaa vain vaivannäön verran.

Myös myynti kulkee käsi kädessä sisäisen dialogin laadun kanssa.

Panu Musakka

ÄLYKÄS MYYNTI

Kuinka B2B-uusasiakashankinta tapahtuu vuonna 2022?

B2B-uusasiakashankinta voidaan hoitaa ammattimaisesti omin voimin, tai ulkoistaa se osaavalle myynnin kumppanille. Yrityksen myynnin nyky- ja tahtotila ratkaisee kumpi keino on oikea juuri tällä hetkellä.

Oppaasta löydät parhaimmat vinkkimme uusasiakashankintaan sekä oman myyntikoneiston rakentamisen kannalta, kuin sopivan myynnin ulkoistuskumppanin valinnan sujuvoittamiseksi.

Inhousen B2B-uusasiakashankinta oppaan kansi
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Corporate business team meeting discussion and startup concept. Successful businesspeople discussing together in conference room during meeting at modern business lounge high up in an office tower.

Älä optimoi myyntiprosessia vaan asiakkaan ostoprosessi

Kuluttajapuolella ollaan totuttu ostamaan tietyllä tavalla, ja sama ostamisen helppous pitäisi saada siirrettyä myös yrityspuolelle….

OTA YHTEYTTÄ

Pyydä tarjous sähköpostiisi tästä.

Jatketaan keskustelua ja laitetaan yhdessä teidän myyntinne kuntoon!