Myynti ja itsensä johtamisen työkalut

Löydät tämän Myynti ei ole kirosana -podcastin jakson videopodcastina Spotifysta.

Itsensä johtaminen tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että tulet tietoiseksi omasta toiminnastasi ja otat sen hallintaan. Itsensä johtaminen on äärimmäisen tärkeä taito oppia, sillä ainoa asia mihin pystyt suoraan vaikuttamaan, on oma tekeminen. Ulkopuolisiin olosuhteisiin oma vaikutusvalta ei yletä, eli siihen sataako taivaalta kiviä tai sattuuko työkaverilla olemaan kettumainen päivä.

Tässä Myynti ei ole kirosana -podcastin jaksossa Saara ja Heikki juttelevat, mitä työkaluja myynnin parissa työskentelevät voivat hyödyntää itsensä johtamisessa. Tärkeimmät niistä ovat kalenterin hallinta ja voittavien rutiinien kehittäminen.

Sekä työssä jaksamista että työssä menestymistä voi parantaa laittamalla perusasiat kuntoon. Helpointa on laittaa rutiinit töihin puolestasi, sillä rutiinit vapauttavat aivokapasiteettia muuhun, kuin päivittäin toistuviin perusasioihin.

Rutiinista tuleva ensimmäinen mielikuva voi olla jopa negatiivinen: rutinoituminen ja samana toistuvat asiat eivät kuulosta kovin jännittäviltä. Kuten Saara kuitenkin huomauttaa, parhaat palvovat perusasioita. Halusimme tai emme, meillä kaikilla on päivittäisiä toistuvia tehtäviä, jotka ovat edellytys pitkän tähtäimen kehitykselle ja tavoitteisiin pääsemiselle. 

Miten saada voittavat rutiinit osaksi omaa kiireistä arkea? Kannattaa aloittaa kalenterinhallinnasta. Jo huomion keskittäminen siihen, mihin aikasi päivittäin kuluu auttaa sinua priorisoimaan ja ottamaan omaa tekemistä hallintaan. Seuraavaksi kannattaa tehdä toimenpiteitä sen eteen, että kalenteri alkaa näyttämään pidemmällä tähtäimellä sellaiselta, kuin haluaisit. Selvitä itsellesi, mitkä ovat tavoitteesi ja mitkä toimenpiteet vievät sitä kohti. Saara nostaa esiin lainauksen, että täytyy tehdä oikeita asioita eikä vain asioita oikein.

Muista nämä itsensä johtamisen tärkeimmät työkalut:

  • Kalenteri – ilman sitä olet hukassa. Itsetuntemus on sitä, että tiedät mitä teet ja mihin aika kuluu. Ota tavaksi kuukausittainen, viikoittainen ja päivittäinen kalenterin optimointi ja sen noudattaminen. Kalenteriin voi yhdistää to-do sovelluksen, joka päästää kivan dopamiinia vapauttavan kilahduksen aina kun saat asioita valmiiksi. 
  • Rutiini – yksinkertaisesti asia, jonka teet tiedostamatta. Ota aina kerrallaan vain yksi uusi tapa kehitettäväksi, sillä vaatii 30 päivää että jotain asiasta tulee sinulle rutiini.
  • Aamun käynnistäminen – laita hyvän mielen hormonit rullamaan heti aamusta, esimerkiksi positiivisen itsepuheen tai liikunnan avulla. Kirjoita tavoitteesi ylös siinä muodossa, kuin se olisi jo tapahtunut ja lue näitä lauseita itsellesi aamulla. Heikin esimerkki oli ”Puhun sujuvaa englantia”, johon liittyvän tarinan voit kuunnella kokonaisuudessaan podcast-jaksossa. 
  • Tärkeimpänä: Ala johtaa itseäsi. Ensimmäinen ja tärkein askel on alkaa tiedostamaan, pitäisikö jotain alkaa tekemään ja kaikki muu seuraa tätä oivallusta.

Viimeisenä vinkkinä Heikki nostaa esiin nukkumisen tärkeyden. Ilman riittävää unta ei riitä energiaa tekemään muita toimenpiteitä, ja harmillisesti harva meistä edes tietää miltä tuntuu olla oikeasti virkeä. Hyvän unirytmin muodostamiseen menee myös 30 päivää, jolloin nukkumaanmenoajan ja heräämisajan pitäisi joka päivä olla samat – myös viikonloppuna. Jos ei tiedä, miltä todellinen virkeys ja riittävä energiamäärä tuntuu, ei sitä oikein osaa kaivatakaan.

Kuuntele koko jakso Spotifyssa.

Saara Vehoniemi & Heikki Kärkölä (seidat.com)

LATAA ILMAINEN EBOOK

Tekoäly myynnin tehostajana: Käytännön opas myyjille 2024

Tekoäly voi auttaa tunnistamaan potentiaaliset asiakkaat, optimoimaan myyntiviestejä ja jopa ennustamaan asiakkaan ostopäätöksiä. Olemme keränneet oppaaseen parhaat käytännöt ja työkalut tekoälyn hyödyntämiseen B2B-alalla vuonna 2024.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

OTA YHTEYTTÄ

Pyydä tarjous tästä.

Jatketaan keskustelua puhelimessa tai sähköpostitse ja laitetaan yhdessä teidän myyntinne kuntoon!