Inhouse työpaikkana

Ihan tavallista,
mukavaa
yritysmyyntityötä.

Me haluamme korjata myynnin maineen. Olemme olemassa, jotta ihmiset voivat rakastaa myyntiä. Lupauksemme on, että meillä ihmiset kasvavat ammattilaistason myyjiksi. 

Inhousen asiakkuusvastaava työskentelee työpöydän ääressä

Olet varmasti joskus kokenut myynnissä paineistetun kiirastulen, jossa ainut neuvo myynnin johdolta on ollut: ”soita enemmän, myy paremmin”.

Koska meillä kohtaaminen on kaiken keskiössä, ymmärrämme että turha pelko ja stressi tyhmentää fiksuja ihmisiä.

Ammattilaistason myynti itsessään on haastava laji ja siksi me haluamme olla parhaita sen johtamisessa ja kehittämisessä. Uskomme, että “Management By Perkele” – johtamiskulttuuri ei vain yksinkertaisti toimi emmekä kyllä haluaisi sellaista edes kokeillakaan.

Se ei silti tarkoita, ettemmekö olisi tavoitteellisia ja päämäärätietoisia. Me vain keskitymme pelkän lopputuloksen sijaan siihen, miten ihmisemme voivat kehittyä ammattilaistason myyjiksi. Siksi panostamme kohtaamistaitojen kehittämiseen, luomme ympäristön, jossa tavoitteet ja mittarit eivät tunnu kirosanalta ja koulutamme myynnin malleihin, joiden avulla työ tuntuu selkeältä ja merkitykselliseltä.

Haluatko pelastua myynnin kiirastulesta?

Meillä asuu vapaus ja vastuu

Luotamme siihen, että meidän IHGut tekevät sen mitä sovitaan ilman kellokorttia tai kyttäämistä.

Tärkeää on tehdä työt tunnollisesti ja hyvin, mutta yhtä tärkeää on, että elämässä on muutakin kuin työ.

Ei pelkällä naamakertoimella tai papereilla

Täällä jokainen on yhtä arvokas yhteisön jäsen riippumatta iästä tai sukupuolesta.

Meille on erityisen tärkeää tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kulttuuri.

Meille ei pääse myöskään töihin pelkällä paperilla. Eniten merkkaa samankaltainen ihmiskäsitys, arvot, tahtotila, motivaatio ja asenne.

Psykologisesti
turvallinen

Meillä ei tarvitse pelätä, että joku huutaa tai johtaa diktaattorimaisin ottein.

Uskomme palvelevaan johtajuuteen ja siksi kehitämme jatkuvasti johtajuustaitojamme ja seuraamme sekä kehitämme työpäiväkokemusta.

Ei tämä työ silti kaikille sovi

Meillä jokainen IHGu kasvaa ammattilaistason myyjäksi.

Meillä on todella vahva kulttuuri, joka on täysin sidoksissa arvoihimme. Siispä jos et täysin voi allekirjoittaa arvojamme, eikä missiokaan innosta, silloin emme ole Match (lue täältä lisää meistä).  

Meillä on muutamia poikkeusyksilöitä, joille olemme ensimmäinen myynnin työpaikka, mutta lähtökohtaisesti ajattelemme, että pieni kokemus myynnistä tai työelämästä on hyväksi ennen kuin meille hakee. Voit toki yllättää iloisesti ja lisätä poikkeusyksilöiden määrää joukossamme.

Haluamme olla runturehellisiä koska tiedämme, että työpaikan valinta on aina iso päätös. Tiedämme, että myyntityö ei ole kaikille ja myös mekään emme ole kaikille sopiva paikka. Vaikka emme olekaan kaikille oikea paikka, IHGuille haluamme olla se paras paikka.

Olemme tutkitusti yksi Suomen parhaista työpaikoista ja Great Place to Work -sertifioitu yritys.

(Great Place to Work keskisuurten sarja 2022 Suomen 9. paras työpaikka, 2021 Suomen 22. paras työpaikka).

“Työ Inhousella antaa hurjasti onnistumisen tunteita”

Heikki-Veli Nykänen, Account Manager

Heikki-Veli kertoo videolla, miten hänen mukaansa parasta Inhousella on se että työt pystyy tekemään omalla tavallaan, myös etänä. Hänelle ei myöskään ole tullut vastaan asiaa, johon ei voisi matalalla kynnyksellä pyytää apua.

Vaikka Inhousella on jo historiaa takana, on yrityksessä hyvin startup-henkinen johtaminen ja yrityskulttuuri. Heikki-Veli kiittelee Inhousen täydellistä avoimuutta odotusten suhteen: mitä häneltä odotetaan ja mitä hän voi taas odottaa Inhouselta työnantajana.

“Saan työstä todella paljon energiaa”

Kaisa Helminen, Head of Customer Experience & Partnerships

Kaisa vastaa Inhousella avainasiakkaista: hänen työpäiviensä sisältö vaihtelee ja ovat keskenään todella erilaisia. Työ Inhousella antaa Kaisalle paljon energiaa, koska hän nauttii erilaisista kohtaamisista sekä asiakkaiden että työkavereiden kesken. Sen lisäksi Kaisa oppii ja kehittyy koko ajan.

Inhousella saa paljon vahvistavaa palautetta ja työntekijöihin luotetaan. Tämä yhdistelmä antaa Kaisalle mahdollisuuden hyödyntää kaiken osaamisensa. Kaisan mielestä IHGu on iloinen, elämään positiivisesti suhtautuva, rohkea ja välittää muistakin kuin vain itsestään. IHGu saa olla oma itsensä.

Näitä etuja ihmisemme nauttivat

Arkirakkautta meillä on kulttuuri, jossa jokainen tulee kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi.

Tutkimme työntekijöidemme hyvinvointia, tyytyväisyyttä johtamiseen ja panostamme siihen, että meillä ihmiset voivat innostua, onnistua ja kehittyä työssään.  

IHGu-etuuksia:

Suomen paras B2B-ratkaisumyynnin koulutusohjelma (Inhouse Sales Academy).
Elämyksiä työsuhde-etuna teemalla #arkirakkaus (emme kerro enempää sillä tämä on pakko kokea itse, mutta esimakua löytyy IHG:n somesta).
Henkilöstörahasto (IHGu-Fund).
Hyvät lounas- ja virike-etuudet Epassilta.
Työsuhdepolkupyörä.
Laaja työterveys.
Vuotuiset matkaskabat ja opintomatkat (takana jo Praha, Lissabon, Italia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Montenegro ja Venetsia).

Näiden väitteiden takana seisomme

Se mikä mielestämme on pielessä työelämässä; fiksuja ihmisiä yritetään houkutella hakemaan töihin puheella, joka ei ole totta. Siksi meillä myynti on myyntiä, työ työtä ja juusto laitetaan aina ennen kinkkua. Me olemme ylpeästi ne myynnin persvakotyypit, koska puhe on halpaa ja tekemällä pääsee pitkälle.

Persvakotyypit on jees

Tiedät varmaan persvakomiehet ja -naiset? Ne tyypit, joita näet välillä kesäkuumassa tien poskessa. Pyllistelevät niin, että takamus vilkkuu lapion heiluessa. Ilmestyvät paikalle, kun luvataan, örähtävät ja tekevät sen mitä on sovittu.

Ei siinä mitään Hollywood-elokuvan aineksia ole, mutta yhteiskunta pyörii, asiat tulee tehdyksi ja siihen voi aina luottaa.

Haluamme olla tavallisten tyyppien talli, jossa jokainen voi kehittyä oman alansa priimukseksi ilman, että tarvitsee olla oman elämänsä wanna-be-influencer.

Tavallisuus on uusi musta

Emme ole lahko. Meillä ei ole sotahuutoa, virkapukupakkoa tai taipumusta ruokkia työnarkomaniaa.

Ihmiset tekevät meillä kyllä asiakaskeskeisesti töitä virka-aikaan, mutta illat sekä viikonloput saa sitten kukin hassutella kuten itse haluaa.

Toki meidän mukavien ihmisten yhteisö kyllä jostain syystä viihtyy toistensa seurassa ja jopa konttorilla.

Ps. meillä viihtyvät myös introvertit.

Palvomme perusasioita

Siinä on jotain kaunista, kun tavallinen ihminen saa aikaan Suomen kansantaloudelle merkittäviä asioita myynnin keinoin. Haluammekin löytää ne ihmiset, joiden ihokarvat nousevat pystyyn siitä, kun käytämme sanaa tavallinen. Uskomme, että tietäjät tietävät.

Meidän IHGut ovat tolkun järjellä varustettuja, joku voisi käyttää sanaa maalaisjärki. He ymmärtävät, että myynnin tekeminen on ennen kaikkea onnistumista rutiineissa.
Meillä ei oo häpee olla nopee ja kärsimätön, mitä tulee asiakasviestintään ja keinoihin pysyä positiivisesti asiakkaan mielessä.

Vieläkö tuntuu omalta?

Haemme jatkuvasti uusia hyviä tyyppejä

Meidän IHGut tekevät työnsä hyvin. Siksi meille tuleekin koko ajan lisää uusia tyytyväisiä asiakkaita.

Kasvuun tarvitaan lisää mukavia, suoraselkäisiä ja ihan tavallisia ihmisiä tekemään työtä kanssamme.

“Ihan loistava työilmapiiri”

Johanna Karjalainen, Sales Development Representative

Johanna kertoo, että SDR:n työ on itsenäistä, mutta työtä tehdään tiimissä jonka yhteishenki on todella vahva. Työnkuvaan kuuluu, että tavataan uusia ihmisiä ja saadaan paljon erilaisia palkitsevia kohtaamisia. Työ on monipuolista ja antaa mahdollisuuden kehittyä koko ajan.

Inhouse eroaa muista työnantajista erityisesti johtajuudessa: täällä luotetaan siihen, että työt tulee hoidettua ilman selän takana vahtimista. Inhousella on vapaata mutta vastuullista. Piristystä työpäiviin tuo myös se, että Johannan mielestä Inhousella ollaan hyvällä tavalla vähän kaheleita.

“Parasta työssä on vapaus”

Shamil Seifulla, Senior Account Manager

Samun mukaan Inhousella parasta on vapaus: saa itse päättää omasta kalenteristaan ja rakentaa päivänsä niinkuin itse haluaa. Tämä kertoo siitä, että työntekijöihin todella luotetaan.

Inhousella työntekijöistä pidetään huolta ja annetaan eväät onnistumiseen. Inhousella on töissä paljon samanhenkisiä ihmisiä ja täällä on todella hyvä yhteishenki. IHGut ovat Samun mukaan nälkäisiä olemaan parhaita ja pelaavat siksi hyvin yhteen.

Olemme suoraselkäisiä joukkuepelaajia

Meillä oppii myös antamaan ja vastaanottamaan rakentavaa palautetta ja myös kehuja. Hitsi muuten on vaikeaa ottaa kehuja vastaan. Sitäkin joutuu meillä oppimaan!  
Meillä tehdään se mitä luvataan ja luvataan se mihin uskotaan.  
Olemme oikeudenmukaisia, avoimia ja rehellisiä, erityisesti silloin kun se tuntuu vaikealta. 
Emme puhu pahaa selän takana vaan käsittelemme mieltämme painavat asiat aikuismaisesti 
Olemme joukkue. Meillä ei kukaan onnistu yksin. Meillä ei kukaan kaadu yksin. Jos olet sooloileva cowboy joka on “my way or the highway”, tämä on väärä paikka sinulle.  

“Töitä pääsee tekemään omalla tyylillään”

Mika Kotikoski, soittoasiantuntija (Fuengirola)

Tuttu suositteli Mikaa hakemaan Inhouselle. Työ B2B-asiakashankinnassa sisältää paljon itsenäisyyyttä, monipuolisuutta ja työtä saa tehdä omaan tyyliin. Mika pitää etätyön tekemisestä, ja siihen Inhousella on mahdollisuus. 

Inhouse on todella kiva työpaikka, missä on hyvä työilmapiiri ja ryhmähenki. Täällä on matala hierarkia, ja kaikki pääsevät tekemään työtä omalla tyylillään. Mika suositteleekin Inhousea ilman muuta erityisesti aktiivisille ja positiivisille ihmisille. Parasta Fuengirolassa on Mikan mukaan uskomattomat harrastusmahdollisuudet: lähialueilla pääsee leijalautailemaan, surffaamaan, ratsastamaan ja jopa hiihtämään.