Kiihdytä kasvuasi laadukkaiden myyntiliidien avulla

Kiihdytysvaiheen yritykset hyötyvät eniten laadukkaasta liidikannasta. Palvelumme avulla säästät myynnin ja markkinoinnin kustannuksissa, lisäät yrityksesi tunnettuutta, saat laadukkaita myyntiliidejä palveluna sekä opit tunnistamaan markkinasta ne toimialat jotka ovat kiinnostuneimpia palvelustanne.

Myyntiliidit palveluna videoesittelyn esikatselukuva, jossa Saara Vehoniemi Inhousen toimistolla

Mitä myyntiliidit ovat?

Laadukas liidi on myynnillisen markkinakartoituksen lopputulos, jossa on tunnistettu yrityspäättäjän kiinnostus jatkaa kaupallista keskustelua yrityksesi kanssa. Kartoitus rakentuu relevanttien kohderyhmien ja oikeiden päättäjien tunnistamisesta, tavoittamisesta sekä asiakaslähtöisestä dialogista, jonka seurauksena jalostuu myyntiliidejä, dataa ja ymmärrystä.

ONKO KIIHDYTYSVAIHE SINULLE?

Luo pohja skaalautuvalle kasvulle myyntiliidien avulla

Myyntiliidi-palvelun avulla sinun ei tarvitse olla mestarimyyjä, saati palkata omaa myyjää, koska me varmistamme että kartoitetut asiakkaat on esilämmitelty. Näin sinun on helpompi jatkaa juttua jo valmiiksi aiheesta kiinnostuneiden päättäjien kanssa.

Säästät myynnin ja markkinoinnin kustannuksissa, koska jokainen läpiviety kartoituskeskustelu toimii henkilökohtaisena käyntikorttina yrityksestäsi. Kartoituksista syntyvän markkina- ja asiakasymmärryksen avulla saat ohituskaistan palveluidesi kehittämiseen nopeammin kuin kilpailijasi ja saavutat hyvät myyntitulokset tulevaisuudessakin.

NYKYTILA

Ei resursseja tai osaamista skaalata myyntiä itse

Haetaan kasvua, mutta ei ole resursseja aktiiviseen asiakashankintaan. Tarve löytää parhaiten reagoivat kohderyhmät, rakentaa erottuva myyntitarina ja saada tuloksena laadukkaita liidejä joita jalostaa omin voimin.

TAHTOTILA

Nopeasti tuloksena liidejä, joita jalostaa omin voimin

Haluat pitää myyntiprosessin omissa hyppysissäsi, mutta sinulla ei riitä aika asiakkaiden etsimiseen, tavoittamiseen, potentiaalin kartoittamiseen ja systemaattiseen jatkokontaktointiin. Et myöskään halua käyttää aikaasi kylmillä myyntikäynneillä.

TULOKSET

Tapaamisten sijaan relevantteja myyntiliidejä

Koska aika on rahaa ja kumpaakaan ei ole rajattomasti, haluat varmistaa että käytät aikasi oikeaan aikaan oikeiden asiakkaiden kanssa. Myyntiliidi-palvelu varmistaa, että myynti oikea-aikaistuu, tunnettuus kasvaa sekä kaupanpäätösprosentti on hieman korkeampi kuin perinteisen myyntiprosessin tuottamana.

NÄIN PALVELUMME TOIMII

Askeleet onnistuneeseen myyntiliidien hankintaan

Suunnitteluvaihe

Viedään nykytila-tahtotilasta tavoitteeksi ja tehdään tavoitteesta toimiva suunnitelma
Kiteytetään palvelusi, erottuvuustekijäsi ja yrityksesi supervoimat erottuvaksi myyntitarinaksi
Ideaaliasiakkaiden tunnistaminen on tärkein pohjatyö laadukkaiden liidien tuottamiseksi. Rakennamme sinulle laadukkaat liidilistat.
Ollaan siellä missä asiakkaasi on! Synnytetään voittava prosessi asiakkaiden tavoittamiseen. Se voi olla perinteisempää soittotyötä, sähköpostia, sosiaalisen median kautta tapahtuvaa lähestymistä tai kaikkea näitä yhdistettynä.

Toteutusvaihe

Yhteistyön aluksi sovimme ensimmäisen 3 kuukauden tavoitteesta ja budjetista
Ensimmäisen kuukauden ajan kiinnitämme erityistä huomiota perusprosessin rakenteellistamiseksi
Oikeiden päättäjien löytäminen ja tavoittaminen
Toimivan myyntiviestin kehittäminen
Laadukkaiden myyntiliidien toteuttaminen
Palvelun testaaminen ja jalostaminen tekemällä

Tulosten läpikäynti

Ensimmäisen kuukauden jälkeen käymme läpi:

Statistiikka
Tulokset
Analyysi
Onnistumiset ja opit
Datan, tulosten ja kokemusten perusteella luodaan jatkosuunnitelma säännölliseen liidienhankintaan

ASIAKASKOKEMUKSIA

Mitä asiakkaamme meistä sanovat

Positiivinen tapa katsoa haastaviakin asioita.

Ensimmäisten keskusteluiden jälkeen huomasi, että arvot ja näkemykset on niin samankaltaiset. Yhteistyö ja se positiivisuus ja energia kerta toisensa jälkeen yllättää ja kerta toisensa jälkeen lähtee palaverista entistä enemmän energiaa täynnä. Ei ole ollut vain alkuhuumaa vaan tapa toimia.

Olen vaikuttunut siitä, että Inhousella on jatkuva innostuneisuus ja positiivinen tapa katsoa haastaviakin asioita ja hakea niihin ratkaisuja. Inhouselaisilla on iso sydän ja on hienoa olla sellaisen kumppanin kanssa tekemisissä.

Janne Heikkilä

Liiketoimintajohtaja, Online-liiketoiminta
Barona

Saumaton tiimi myyntitiimimme kanssa.

Itseasiassa täytyy rehellisesti sanoa, että perin Inhousen, se oli jo olemassa kun Epassille tulin. Minulla ollut myös mahdollisuus vaihtaa, mutta hyvin nopeasti kun perehdyin asiaan, oli selvää että jatketaan samalla palveluntarjoalla koska tulokset oli niin loistavia ja olin samalla niin vaikuttunut tästä yhteistyön tavasta miten Inhouse tekee.

Olen tehnyt muidenkin vastaavan alan yritysten kanssa töitä aiemmin, mutta Inhousen kanssa tuntuu että ollaan samaa tiimiä, ollaan jatkuvasti tekemisssä, meillä on hyvä vuoropuhelu. On tunne että Inhouse on saumaton tiimi meidän myyntitiimin kanssa.

Katariina Vedenkannas

Myyntijohtaja
Epassi

Halu tuottaa parhaita asiakaskohtaamisia.

Se mikä on aina leimannut meidän tekemistä on se, että meillä on hyvä ja luottamuksellinen suhde. Avoimesti jutellaan asioista. Puhutaan, että olemme kumppaneita, mutta koen enemmän, että olemme työkavereita. Yhteistyö ei pelkästään ole myynti yhteistyötä vaan se on myöskin prosessien kehittämistä, tuotteiden tarjoaman kehittämistä ja markkinointiin liittyviä asioita.

Inhousella on positiivinen maailmankatsomus. Nähdään enemmän plussaa kuin miinusta asioissa. Inhousella on palava halu tuottaa parhaita asiakaskohtaamisia.

Jarkko Jahnukainen

Sales Director
Elisa Oyj

Myynnin palvelut kaikille kasvun vaiheille

Kiihdytysvaiheessa keskitymme luomaan markkinan kanssanne.

Kiihdytysvaiheessa luomme vakioidun paikan markkinassa yrityksellesi laadukkaan liidikannan ja markkinaymmärryksen tukemana.

Laadukasta asiakashankintaa (myyntiliidejä ja myyntitapaamisia palveluna)
Kohderyhmätyöskentely (liidilistat, data-analyysit)
Myynnin järjestelmien käyttöönotto ja kehitys
Myyntiprosessin luominen ja kehitys
Myynnilliset markkinakartoitusprojektit

Skaalausvaiheessa pidämme huolen kannattavasta kasvusta.

Skaalausvaiheessa varmistamme, että yrityksesi pystyy skaalautumaan kannattavasti laadukkaan prosessin, myyntitapaamisten ja teknologioiden avulla.

Laadukasta asiakashankintaa (myyntiliidejä ja myyntitapaamisia palveluna)
Kohderyhmätyöskentely (liidilistat, data-analyysit)
Myynnin järjestelmien käyttöönotto ja kehitys
Myyntiprosessin skaalaus ja kehitys (myynnin eri vaiheiden automatisointi ja monikanavaistaminen, markkinoinnin – ja myynnin yhteispelin kehitys)

Jalostusvaiheessa autamme lunastamaan markkinan ykköspaikan.

Jalostusvaiheessa luomme kilpailuetua Suomen parhailla asiakaskohtaamisilla koko myynnin elinkaaren vaiheisiin, ja kasvamme uusissa sekä nykyisissä asiakkaissa.

Kokonaisvaltainen B2B-myynnin ulkoistaminen, johon sisältyy kaikki skaalausvaiheen toiminnot
Olemme Inhouse-myyntitiimisi joka pitää huolen, että uusia asiakkaita tulee säännöllisesti lisää, nykyasiakkuudet kasvavat sekä myyntiprosessi kehittyy palveluna kokonaisvaltaisesti

ARVOMME

Näihin arvoihin tekemisemme nojautuu

TULOKSET

Tyytyväiset asiakkaat

Asiakkaat ja työntekijämme ovat Inhousen suurin puskaradio. Tämä kertonee siitä, että teemme jotain arjessa oikein. Väittämää tukee viimeisin fakta, joka kertoo että NPS-lukemamme on poikkeuksellisen korkea (86).

Meille asiakas- ja henkilöstökokemuksen säännöllinen kartoittaminen on tärkein keinomme pitää huoli siitä, että teemme sen mitä lupaamme – ja mielellään hieman yli.

ASIAKKAALLA TÖISSÄ

Läpinäkyvyys

Myynti jos jokin on ala, jossa pitää modernin myynnin taitojen lisäksi olla tunneälykäs ja jatkuvasti oppimassa.

Mitä enemmän ymmärtää asiakkaista ja markkinasta, sen paremmaksi voi kehittyä. Tuomme yhteistyössä kaiken läpinäkyväksi koska uskomme, että se on ainut keino kasvaa parhaaksi yhdessä.

MUKAVALTA ON KIVA OSTAA

Tavallisuus

Meidän menestykseemme ei ole mitään taikareseptiä. Sen sijaan uskomme tavallisuuden valjastamiseen supervoimaksi myynnissä ja yhteistyössä. Parhaat palvovat perusasioita ja näissä haluamme olla parempia kuin kukaan muu.

Uskomme tunnolliseen työn tekemiseen ja rehellisyyteen silloinkin, kun se on vaikeaa. Emme julista sinulle höpöhöpö-juttuja, koska puhe on halpaa mutta teot todistavat. Me olemme mieluummin tekijöitä.

MYYNTI EI OLE KIROSANA

Inhouse Group Insights

Miten nousta “perusmyyjästä” strategisen kumppanin asemaan

Myyjien täytyy yhä enenevissä määrin pyrkiä keskustelemaan ei ainoastaan eri toimintojen johtajien, vaan koko yrityksen ylimmän johdon kanssa, koska siellä B2B-yritysten todellinen päätöksenteko tapahtuu.

Myynnin ja markkinoinnin yhdistäminen kasvattaa liikevaihtoasi – 6 askelta tiiviimpään yhteistyöhön

Hyvin yhdessä toimivat tiimit parhaimmillaan johtavat keskikauppojen kasvuun, suurempaan liikevaihtoon ja kasvavaan bränditunnettuuteen.

Miten luoda voittava myyntiprosessi?

Yrityksenkin sisällä prosessi voi olla joko henkilökohtainen tai yrityksen omistama. Näiden eroa voi hahmottaa selvittämällä, kuvataanko prosessia sanoilla “miten minä teen” vai “miten meillä tehdään”.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä soittopyyntö tai pyydä lisätietoa sähköpostiisi.

Jatketaan keskustelua ja laitetaan yhdessä teidän myyntinne kuntoon.